Category Archives: SZHB Program

Teaház 20171130

Sok szeretettel meghívunk mindenkit a november 30-án tartandó Fizikus Teaházra, ahol olyan, SZTE-n végzett fizikusok előadásait hallgathatjuk meg, akik már nem nálunk az egyetemen dolgoznak. Gajdátsy Gábor a Furukawa, Sinkó József pedig a Mediso cégnél helyezkedett el, ők mesélnek majd nekünk munkájukról, tapasztalataikról, és hogy milyen lehetőségek várhatnak egy fizikusra az egyetem kapuin kívül.
Az előadásokat követően lehetőség lesz kötetlen beszélgetésre, természetesen tea és süti társaságában. 🙂

Ha kíváncsi vagy rá, hogy “mit csinál” egy fizikus, akkor itt a helyed!

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Fizikusok a mérnökök között – WRO Advanced Robotics Challenge Hungary 2016 élménybeszámoló

Magyarországon 2016. április 22-23-án először került megrendezésre a World Robot Olympiad Advanced Robotics Challenge kategóriájának selejtezője Debrecenben. A 17-25 éves korosztály számára kiírt versenyen hallgatóink a robotikában náluk jóval jártasabb BME-n és más magyar egyetemeken tanuló mérnökhallgatókkal vették fel a versenyt, amelyről 2016. május 5-én (csütörtök) 18 órakor a Bay Zoltán teremben tartott teaházon fognak beszámolni nekünk.

Az előadáson Simon Károly András beszél majd, bemutatja a versenyszabályzatot és a robot megépítéséhez rendelkezésre álló eszközöket, megosztja élményeit, tapasztalatait a megmérettetéssel kapcsolatban kezdve a felkészülés nehézségeitől a versenyen fellépő problémákon keresztül a végeredményig, ahol kiderül, mennyit értek a fizikusok egy mérnökökkel teli mezőnyben. Másodéves hallgatóink ezen felül bemutatják a megmérettetésre készített bowlingozó robotot működés közben a verseny előírásai szerint felépített versenypályán.

A csapatok tagjai:
1. csapat: Simon Károly András (I. PhD, coach),
Bíró Péter (II. BSc),
H.Kovács Bálint Barna (II. BSc),
Mitlasóczki Bence (II. BSc);
2. csapat: Tátrai Dávid (coach),
Hajnal Péter János (II. BSc),
Janó Bence Dániel (II. BSc),
Villy Lajos Péter (II. BSc))

 

Helyszín: Bolyai Épület, Bay Zoltán tanterem
Időpont: 2016.05.05. 18:00
Esemény

Infineon céglátogatás

Lehetőséget kaptunk az Infineon Technologies magyarországi vállalatától, hogy április 30-án, szombaton, megtekintsük a ceglédi telephelyüket egy körbevezetés keretében. (Aki esetleg nem ismeri a céget: az Infineon félvezetőfejlesztéssel és -gyártással foglalkozik. További információ a feltöltött pdf-ben.) A cég álláslehetőségeket is kínál, így aki ilyen irányban is el tudja képzelni a jövőjét, vagy csak érdekli a félvezetőgyártás és szeretne bepillantani az Infineon működésébe, az jelentkezzen ezen az űrlapon: http://goo.gl/forms/r2juYRWFFt

Infineon

Postdoctoral research position in Computational Many-Body Physics

A postdoctoral position is offered to a motivated candidate with suitable background at the University of Split, Faculty of Science, Croatia (PI: Dr. Leandra Vranjes Markic).
The position will be associated with a recently funded project from The Croatian Science Foundation “Universal properties of cold atomic Bose and Fermi systems“ (http://projekti.pmfst.unist.hr/unicold/).

Description