CERN 2016

Kedves érdeklődők!

A Magyar Fizikushallgatók Egyesülete ebben a tanévben is megrendezi szokásos látogatását Európa legnagyobb részecskefizikai kutatóintézetébe, a Genf mellett található CERN-be.

Nézzünk bele miként épül fel idén a kirándulás. A tavalyihoz hasonlóan megtekintjük a franciaországi Grenoble-ban található ILL, a lausanne-i EPFL és a genfi CERN kutatóintézeteket. Az indulást követően 15 órányi buszút után fogunk megérkezni az első állomásunkra az EPFL-be. Itt pár órányi laborlátogatás következik, majd az intézeti menzán megebédelünk. Délután a sok új ismerettel felszerelkezve tömegközlekedéssel Lausanne belvárosába indulunk, ahol hosszas szabad program veszi kezdetét. Ez után közösen, busszal közelítjük meg a genfi szállásunkat, ahol a berendezkedést követően lehetőségünk lesz egy kis városnézésre. Másnap reggeli után, busszal indulunk tovább Grenoble-ba ahol megtekintjük az ILL-t majd a városban elköltött ebédet követően, Grenoble belvárosába teszünk egy hosszabb kitérőt. Ezen a napon este érkezünk meg genfi szállásunkra. Az ezt követő napon lesz kirándulásunk fénypontja, a CERN kutatóintézet látogatása, ami egész napos programnak ígérkezik. Az LHC, CMS és LINAC nyújtotta felejthetetlen élmennyel zsebünkben indulunk haza és élvezhetjük egymás társaságat egy röpke 16 órás buszút kereteiben.

A kirándulás ára tartalmazza az utazást, a szállásdíjat, kétnapi reggelit, valamint a tömegközlekedési jegyeket a belvárosba. Várható saját költség lesz mind három napi ebéd, vacsora és bármi más, amit ezenfelül szeretnétek. (Egyes egyetemeken egyéni ösztöndíjpályázat keretében lehetőség van a részvételi díj jelentős részének visszatérítésére is.)

A részvételi díj befizetésekor lehetőséged nyílik csoportos biztosítás kötésére is, amit nagyjából 2000-3000 Ft ellenében elintézünk Neked, ha szeretnéd saját magad intézni természetesen megteheted de a biztosítás kötelező. Fontos tudnod, hogy a kutatóintézetek korlátozott befogadóképessége miatt 49 fő számára tudunk részvételi lehetőséget biztosítani, így túljelentkezés esetén a résztvevők listájáról a Mafihe Vezetőségi Ülésén fog dönteni, különböző objektív szempontok alapján.

Ne felejtsétek el, a jelentkezési határidő december 13. 23:59

Kirándulás adatai:

  • Időpont: 2016. február 3-7.
  • Jelentkezési határidő: 2015 .december 13. 23:59
  • Jelentkezési felület: http://my.mafihe.hu/cern/jelentkezes/
  • Ár: Mafihe tagoknak 30 000 Ft, mindenki másnak 45 000 Ft

Hozzászólás