Optikai tanszéki kutatócsoporti tájékoztató

Az Optikai és Kvantumelektronikai Tanszék oktatói közössége a következő
javaslatot teszi a II. évesek részéről kért kutatócsoport-tájékoztató kapcsán:

– Tekintettel a tanszékünkön működő kutatócsoportok nagy számára, az Optika Tanszék egy külön alkalmat ajánl fel a hallgatók számára a kutatási lehetőségek, illetve a nyári gyakorlat / projektmunka témák ismertetésére.

Helyszín: Budó Ágoston tanterem
Időpont: 2014. április 24. 17:45


Kutatócsoportonként egy-egy rövid bemutatkozás lenne (max. 10 percben), így kb. másfél órásra tervezzük a programot. A többi tanszékkel külön kellene egyeztetnetek ezügyben (tekintve a kutatócsoportok számát, az összes többi tanszék valószínűleg befér egy
második alkalomba).

A tájékoztató időpontjának a tanszékünk az április második felét tartja a legalkalmasabbnak (addig nálunk elég sok pályázati határidő ketyeg, nektek pedig még az nem lesz zh-időszak). A Budó-terem eléggé zsúfolt időbeosztása miatt valamelyik csütörtök 17.45 körüli kezdés tűnik a legmegfelelőbbnek.

– Az előadások után a hallgatók személyesen tudnak konzultálni a kutatócsoport-vezetőkkel, ha maradt még bennük bármilyen kérdés. Közös, mindenkit érintő laborlátogatásoknak nem nagyon látjuk értelmét (időben is hosszú lenne, a laborok többsége meglehetősen szűkös, illetve egy részük majd csak májusban fog visszaköltözni az I. Kórházból és kibővülni), viszont az egyes témák iránt érdeklődő hallgatók az előadás után például meg tudják beszélni ezt a lehetőséget az oktatókkal (illetve elképzelhető,
hogy lesz olyan kutatócsoport-vezető, aki fogja ezt külön is jelezni).

– Ha valaki addig is szeretne személyesen érdeklődni, akkor bátorítunk mindenkit a kutatócsoport-vezetők emailben vagy személyesen történő megkeresésére. A témák kapcsán hamarosan kikerülnek a tanszéki posztereink a Dóm tér 9-es lépcsőházba, illetve néhány már felkerült digitálisan a MaFiHE oldalára is.

Előre is lehet
küldeni konkrét kérdéseket, illetve a további javaslatokat is meg tudjuk
még fontolni.

Üdv:
Szalai Tamás

Hozzászólás